Visit The Dirt Forum for More Information

Author Topic:   dry slick
Scoot
Member
posted May 31, 2003 01:37 AM
I need help on a dry slick setup. 950lf 1200rf 225lr 200rr. Tonight the car just would not turn. Is the rf spring to stiff? What would happen if I swapped front springs around or dropped it to a 1050? With the same setup last week it was way loose? Is there something messed up or what?

------------------
Scoot
Smith Racing Team
870-365-5989


CLBaker25
Member
posted May 31, 2003 03:37 AM
I'm not sure, they are Bilsteins and have a cover over them. I'm going to order that spring Monday and check for binds when I put it on.

------------------
Scoot
Smith Racing Team
870-365-5989


MOD75D
Member
posted May 31, 2003 11:11 AM
what are you running for air preessures and stagger did you make any changes there?
might be pretty cheap and simple fix by messing with that. also you might not be to happy with that much split up front our cars never run less then 200# split up front


Scoot
Member
posted May 31, 2003 01:54 PM
I run 13lbs on the right side and 10lbs on the left. I ran 1 1/2" of stagger both nights. I thought if I had softer front springs it might roll in the corner and cut better?

------------------
Scoot
Smith Racing Team
870-365-5989


tobyone00
Member
posted June 04, 2003 06:38 PM
Thats a good question, I'm not really sure.

------------------
Scoot
Smith Racing Team
870-365-5989


c21
Member
posted June 05, 2003 10:27 AM
I did some checking on my rear brakes last night and they were not working correctly. I adjusted them and believe they will work better now. I did swap out upper A arms and spindles during that week. And ended up with 3degrees positive caster on the RF which was alot less than I had been running. I thought I would be closer to what everyone told me to run to start off with. But it didnt seem to work that way. I went ahead and went back with alot of positive caster for this Friday and see if that helps.

------------------
Scoot
Smith Racing Team
870-365-5989


dirtracer7
Member
posted June 05, 2003 06:13 PM
Hey scoot not enough camber on the rf was what caused mine to push bad going in.Look at your tire wear that can indicate what to do.


Scoot
Member
posted June 05, 2003 08:45 PM
Thanks for all the input guys.

------------------
Scoot
Smith Racing Team
870-365-5989


Back to the Archives