Visit The Dirt Forum for More Information

Author Topic:   BERT TRANNY TROUBLE PLEASE HELP
fridge
Member
posted June 18, 2001 09:54 PM
ok, tonight i went to put my bert tranny in my car for the first time. It is new, i took it out of the box and i went to put it up into the bellhousing, i wanted to line it up with the couple so i took a ***** driver and pulled the top shifter out the whole way cause i thought it would put it in gear, then i could turn the tail shaft and it would turn the shaft up by the couple, but when i turned the tail shaft the front shaft didn't turn, so i switch the shifter tierod back in between the whole way in and the whole way out(not sure whaty gear) and it still didn't turn everything, then i pushed it the whole way in and pulled out the bottom one and it sorta made a light gear grind noise but the noise wasn't bad.but still didn't turn the front shaft, i also tried turning the front shaft cause i thought it would turn the back but it didn't, i did not have any fluid in it or anything hooked up to it, my question is, is the is normal and will it go into gear when i hook up everything or am i not getting it into gear right. PLEASE HELP
thanks in advance


fridge
Member
posted June 18, 2001 09:56 PM
sorry for the mistakes in the paragraph


tenoracing
Member
posted June 18, 2001 10:47 PM
You were not getting it into the correct gear. If you get it into direct drive it will turn both shafts. You will have play and it will make some noise but when it is under load you wont feel anything but horsepower.


wfoondirt
Member
posted June 19, 2001 08:59 AM
You didn't have it in gear, it may help to turn the output shaft as you put it in gear. It will only turn both shafts when it is high gear.


Back to the Archives