Visit The Dirt Forum for More Information

Author Topic:   !!! EXHAUST FLAMES !!!
nwracr
Dirt Full Roller

Total posts: 49
posted November 20, 2002 06:11 PM  
OK, I JUST PUT ON A HOLLEY 7448 CARB AND WIRED UP ALL THE IGNITION. I NOW HAVE FLAMES COMING OUT OF THE EXHAUST AND BACKFIRING OUT THE EXHAUST ON DECEL. I'M THINKING SOMETHING IS WRONG IN THE WIRING. I DON'T HAVE A RESISTOR BEFORE THE COIL, COULD THIS CAUSE IT. ALSO SHOULDN'T THERE BE A GROUND TO THE IGNITION MODULE OR DISTRIBUTOR I JUST HAVE THE BLACK WIRES FROM THE DIST AND MODULE TOGETHER. I USED THE DIAGRAM FROM RACER WALSH ALL EXCEPT THE RESISTOR. THANK YOU FOR ANY HELP.

P.S. Two things i can think of wrong would be i don't have it grounded to the frame and no line to the vaccum advance. i will be fixing these soon. but any other suggestions are needed please.

[This message has been edited by nwracr (edited November 20, 2002).]

b4racing
Dirt Forum Champ
Total posts: 626
posted November 20, 2002 09:19 PM  
my guess is that you do not have the car timed right. What kind of distributer do you have. In a racing application you do not want that vac. line to the dist. You need to lock that plate open. Just my .02 Bobby

Scoot
Dirt Forum Champ
Total posts: 517
posted November 21, 2002 10:22 PM  
I'm sure someone else can tell you better. But it sounds like your running to rich "wrong jets maybe"and when you let off of it the extra fuel is going straight to the exhaust, causing the flames. you might post this in the engine post area, someone with more knowlege can tell ya.

------------------
Scoot
Smith Racing Team
870-365-5989

[This message has been edited by Scoot (edited November 21, 2002).]

Back to the Archives